Program
konferencji...


XVIII FOOD BUSINESS FORUM 2020 - 7 września, Sheraton Grand Warsaw Hotel
8.00 - 9.00 REJESTRACJA UCZESTNIKÓW
9.00 - 10.45 GASTRONOMIA W SZACHU – BILANS STRAT, WERYFIKACJA POTENCJAŁU, NOWA STRATEGIA
Prezentacja:
Rynek w 2020. Jak reaguje gastronomia?
Szymon Mordasiewicz, Commercial Director GfK
Prezentacja:
Pandemia na rynku gastronomicznym: największe zmiany w 2020 r.
Agnieszka Górnicka, prezes zarządu Agencja Badawcza Inquiry
Paneliści:
Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks Polska
Jerzy Jakubiak, Country Manager MAX Premium Burgers
Piotr Niemiec, prezes Gastromall Group
Bartosz Pęczalski, prezydent KFC Polska AmRest
10:45-11:00 PROGRAM WSPARCIA I ROZWOJU BRANŻY RESTAURACYJNO-HOTELARSKIEJ reCOVER
Prezentacja:
Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, Managing Partner reCOVER
9.00 - 13.00 BUSINESS SPEED DATING - SPOTKANIA "KUPCÓW" / CATEGORY MANAGERÓW
Z DOSTAWCAMI - TURA I i II
Indywidualne spotkania przedstawicieli największych sieci gastronomicznych odpowiedzialnych za wyposażenie, zaopatrzenie
i inwestycje "kupców" z zainteresowanymi dostawcami produktów, urządzeń lub usług. Business Speed Dating rozpoczyna się równocześnie z konferencją Food Business Forum i odbywa się w osobnej sali, specjalnie przygotowanej do indywidualnych spotkań. Szczegóły oraz zasady uczestnictwa: biuro@brogb2b.pl
11.00- 12.00 PRZERWA KAWOWA
12.00 - 13.45 PRZEPIS NA RZECZYWISTOŚĆ – OPTYMALIZACJA A REGULACJE, PRIORYTETY I KIERUNKI
Prezentacja:
Nowa rzeczywistość w gastronomii. Goście i restauratorzy o epidemii
Dominika Telega-Bałdyga, Marketing & Partnership Director Restaurant Club
Marta Wysocka, Relations Manager Restaurant Club
Prezentacja:
Zamień straty na przychody i ogranicz negatywny wpływ na środowisko
Alicja Jagodzińska, Key Account Manager Too Good To Go
Prezentacja:
Kampania Społeczna „Biała Lilia”
Krzysztof Szafrański, Project Leader Diversey Polska
Moderator:
Marcin Zawadzki, prezes Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji, Cateringu
Paneliści:
Szymon Adamczuk, CEO North Food
Monika Bentkowska, HR Director Central Europe & Poland, Country President Poland Sodexo
Łukasz Błażejewski, dyrektor generalny 7 Street
Łukasz Mrowiński, prezes zarządu Etno Cafe
Maciej Żakowski, współwłaściciel ORZO People-Music-Nature, właściciel agencji Planoia
13.45 - 14.45 LUNCH W HOTELOWEJ RESTAURACJI
14.45 - 16.15 IDEAŁY A REALIA – TRANSFORMACJA, NOWE TRENDY I OCZEKIWANIA
Prezentacja:
Pokaż się "od kuchni"! Budowanie relacji z gościem. Przykłady z Polski i ze świata
Małgorzata Drząszcz, dyrektor i współwłaścicielka Poland In Your Pocket
Prezentacja:
Jaka przyszłość czeka trend roślinny w postpandemicznej rzeczywistości?
Honorata Jarocka, senior food and drink analyst Mintel
Paneliści:
Anna Chylewska, dyrektor operacyjny-wykonawczy Maczfit Foods
Tadeusz Muller, twórca marek gastronomicznych Make Me Food, współwłaściciel ORZO People-Music-Nature
Maciej Otrębski, strategic partnerships manager RoślinnieJemy
Piotr Popiński, właściciel restauracji Elixir by Dom Wódki, Folk Gospoda, Oberża pod Czerwonym Wieprzem, cocktail bar The Roots
Marek Rogala, Co-founder & CEO Charlie Food & Friends, Charlie Delivery
Paweł Światczyński, CEO Restaurant Week
16.15- 16.45 PRZERWA KAWOWA
16.45 - 18.15 RIPOSTA NA KRYZYS – PROJEKTY, KREATYWNE ROZWIĄZANIA, RELACJE, EFEKTYWNY MARKETING [BRANŻA SWEETS & COFFEE]
Prezentacja:
Mój przyjaciel Lockdown. Jak uruchomiłem sprzedaż online?
Marcin Potkański, właściciel Mitte – chleb i kawa
Moderator:
Krzysztof Kaliciński, ekspert rynku, konsultant, Founder & Owner BlackBoard Management & Consulting
Paneliści:
Bartłomiej Rychcik, współwłaściciel Bakery Wilanów, Nowakowski Gorąco Polecam
Krzysztof Rzyman, właściciel STOR Cafe
Mateusz Sielecki, President Starbucks CE AmRest
Wojciech Skoczylas, Retail Director Costa Poland & Latvia
Marcin Zalewski, właściciel White Bear Coffee, Mobilny Barista
14.30 - 18.30 BUSINESS SPEED DATING - SPOTKANIA "KUPCÓW" / CATEGORY MANAGERÓW
Z DOSTAWCAMI - TURA III i IV
Indywidualne spotkania przedstawicieli największych sieci gastronomicznych odpowiedzialnych za wyposażenie, zaopatrzenie i inwestycje "kupców" z zainteresowanymi dostawcami produktów, urządzeń lub usług. Business Speed Dating rozpoczyna się równocześnie z konferencją Food Business Forum i odbywa się w osobnej sali, specjalnie przygotowanej do indywidualnych spotkań. Szczegóły oraz zasady uczestnictwa: biuro@brogb2b.pl
18.15 - 19.00 BUSINESS MIXER
19.00 - 22.00 UROCZYSTA GALA SUPPLIER OF THE YEAR 2020 i FOOD BUSINESS AWARDS 2020
Zwieńczenie Forum to wspaniała kolacja, podczas której wręczone zostaną nagrody w konkursie SUPPLIER OF THE YEAR 2020 oraz EDYCJI SPECJALNEJ FOOD BUSINESS AWARDS 2020.
Konkurs SUPPLIER OF THE YEAR po raz czwarty wyłoni najlepsze firmy – dostawców dla sektora HoReCa w Polsce przyczyniając się do ich skutecznej promocji. Ta nagroda to przede wszystkim efektywne narzędzie marketingowe służące promocji oferty na rynku gastronomicznym i cateringowym - szczegóły tutaj
Konkurs FOOD BUSINESS AWARDS edycja specjalna to wyjątkowa okazja do uhonorowania restauracji, lokali, firm gastronomicznych oraz ich działań i akcji w czasie pandemii koronawirusa.
Zapraszamy do nadsyłania zgłoszeń - całkowicie bezpłatnie! - szczegóły tutaj.


