Program
konferencji...

XVIII FOOD BUSINESS FORUM 2020 - 7 września, Sheraton Grand Warsaw Hotel

 

8.00 - 9.00              REJESTRACJA UCZESTNIKÓW

 

 

 

9.00 - 10.45         GASTRONOMIA W SZACHU – BILANS STRAT, WERYFIKACJA POTENCJAŁU, NOWA STRATEGIA

Prezentacja:

Rynek w 2020. Jak reaguje gastronomia?
Szymon Mordasiewicz, Commercial Director GfK

Prezentacja:

Pandemia na rynku gastronomicznym: największe zmiany w 2020 r.

Agnieszka Górnicka, prezes zarządu Agencja Badawcza Inquiry

Moderator:
Milena Kaszuba-Janus, redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Sweets & Coffee, Horecanet.pl, BROG B2B

Paneliści:

Sylwester Cacek, prezes zarządu Sfinks Polska

Jerzy Jakubiak, Country Manager MAX Premium Burgers

Marcin Kręglicki, współwłaściciel Kregliccy Restauracje i Catering (m.in. Opasły Tom, El Popo, Meltemi, Chianti, Santorini)

Piotr Niemiec, prezes Gastromall Group

Bartosz Pęczalski, prezydent KFC Polska AmRest

10:45-11:00          PROGRAM WSPARCIA I ROZWOJU BRANŻY RESTAURACYJNO-HOTELARSKIEJ reCOVER

 

Prezentacja:
Justyna Adamczyk, redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, Managing Partner reCOVER

9.00 - 13.00         BUSINESS SPEED DATING - SPOTKANIA "KUPCÓW" / CATEGORY MANAGERÓW 
                                 Z DOSTAWCAMI  -  TURA I i II


Indywidualne spotkania przedstawicieli największych sieci gastronomicznych odpowiedzialnych za wyposażenie, zaopatrzenie
i inwestycje "kupców" z zainteresowanymi dostawcami produktów, urządzeń lub usług. Business Speed Dating rozpoczyna się równocześnie z konferencją Food Business Forum i odbywa się w osobnej sali, specjalnie przygotowanej do indywidualnych spotkań. Szczegóły oraz zasady uczestnictwa: biuro@brogb2b.pl

 

 

11.00- 12.00          PRZERWA KAWOWA

 

 

12.00 - 13.45     PRZEPIS NA RZECZYWISTOŚĆ – OPTYMALIZACJA A REGULACJE, PRIORYTETY I KIERUNKI

Prezentacja:

Nowa rzeczywistość w gastronomii. Goście i restauratorzy o epidemii
Dominika Telega-Bałdyga, Marketing & Partnership Director Restaurant Club
Marta Wysocka, Relations Manager Restaurant Club

 

Prezentacja:

Zamień straty na przychody i ogranicz negatywny wpływ na środowisko

Alicja Jagodzińska, Key Account Manager Too Good To Go

Prezentacja:

Kampania Społeczna „Biała Lilia”
Krzysztof Szafrański, Project Leader Diversey Polska

Moderator:

Marcin Zawadzki, prezes Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji, Cateringu

Paneliści:

Szymon Adamczuk, CEO North Food

Monika Bentkowska, HR Director Central Europe & Poland, Country President Poland Sodexo

Łukasz Błażejewski, dyrektor generalny 7 Street

Łukasz Mrowiński, prezes zarządu Etno Cafe

Daniel Pawełek, właściciel restauracji Butchery and Wine, Brasserie Warszawska, Kieliszki na Próżniej, Rozbrat 20, Koneser Grill

Maciej Żakowski, współwłaściciel ORZO People-Music-Nature, właściciel agencji Planoia

 

 

 

13.45 - 14.45         LUNCH W HOTELOWEJ RESTAURACJI

 

14.45 - 16.15      IDEAŁY A REALIA – TRANSFORMACJA, NOWE TRENDY I OCZEKIWANIA 

Prezentacja:

Pokaż się "od kuchni"! Budowanie relacji z gościem. Przykłady z Polski i ze świata 
Małgorzata Drząszcz, dyrektor i współwłaścicielka Poland In Your Pocket

Prezentacja:

Jaka przyszłość czeka trend roślinny w postpandemicznej rzeczywistości?

Honorata Jarocka, senior food and drink analyst Mintel

Moderator:
Milena Kaszuba-Janus, redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Sweets & Coffee, Horecanet.pl, BROG B2B

Paneliści:

Anna Chylewska, dyrektor operacyjny-wykonawczy Maczfit Foods

Tadeusz Muller, twórca marek gastronomicznych Make Me Food, współwłaściciel ORZO People-Music-Nature

Maciej Otrębski, strategic partnerships manager RoślinnieJemy

Aleksander Pałka, Business Development Director AmRest (zaangażowany w testowanie i rozwój konceptu „shadow kitchens”)

Piotr Popiński, właściciel restauracji Elixir by Dom Wódki, Folk Gospoda, Oberża pod Czerwonym Wieprzem, cocktail bar The Roots
Marek Rogala, Co-founder & CEO Charlie Food & Friends, Charlie Delivery

Paweł Światczyński, CEO Restaurant Week

 

 

16.15- 16.45         PRZERWA KAWOWA

 

16.45 - 18.15      RIPOSTA NA KRYZYS – PROJEKTY, KREATYWNE ROZWIĄZANIA, RELACJE, EFEKTYWNY MARKETING [BRANŻA SWEETS & COFFEE]

Prezentacja:

Mój przyjaciel Lockdown. Jak uruchomiłem sprzedaż online?
Marcin Potkański, właściciel Mitte – chleb i kawa

Moderator:
Krzysztof Kaliciński, ekspert rynku, konsultant, Founder & Owner BlackBoard Management & Consulting

 

Paneliści:

Bartłomiej Rychcik, współwłaściciel Bakery Wilanów, Nowakowski Gorąco Polecam
Krzysztof Rzyman, właściciel STOR Cafe

Mateusz Sielecki, President Starbucks CE AmRest

Wojciech Skoczylas, Retail Director Costa Poland & Latvia
Marcin Zalewski, właściciel White Bear Coffee, Mobilny Barista

14.30 - 18.30       BUSINESS SPEED DATING - SPOTKANIA "KUPCÓW" / CATEGORY MANAGERÓW 
                                 Z DOSTAWCAMI  - TURA III i IV

 

Indywidualne spotkania przedstawicieli największych sieci gastronomicznych odpowiedzialnych za wyposażenie, zaopatrzenie i inwestycje "kupców" z zainteresowanymi dostawcami produktów, urządzeń lub usług. Business Speed Dating rozpoczyna się równocześnie z konferencją Food Business Forum i odbywa się w osobnej sali, specjalnie przygotowanej do indywidualnych spotkań. Szczegóły oraz zasady uczestnictwa: biuro@brogb2b.pl

 

 

 

 

18.15 - 19.00           BUSINESS MIXER

19.00 - 22.00       UROCZYSTA GALA SUPPLIER OF THE YEAR 2020 i FOOD BUSINESS AWARDS 2020

Zwieńczenie Forum to wspaniała kolacja, podczas której wręczone zostaną nagrody w konkursie SUPPLIER OF THE YEAR 2020 oraz EDYCJI SPECJALNEJ FOOD BUSINESS AWARDS 2020.

Konkurs SUPPLIER OF THE YEAR po raz czwarty wyłoni najlepsze firmy – dostawców dla sektora HoReCa w Polsce przyczyniając się do ich skutecznej promocji. Ta nagroda to przede wszystkim efektywne narzędzie marketingowe służące promocji oferty na rynku gastronomicznym i cateringowym - szczegóły tutaj

Konkurs FOOD BUSINESS AWARDS edycja specjalna to wyjątkowa okazja do uhonorowania restauracji, lokali, firm gastronomicznych oraz ich działań i akcji w czasie pandemii koronawirusa.

 

Zapraszamy do nadsyłania zgłoszeń - całkowicie bezpłatnie! - szczegóły tutaj.

© 2015 by BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp. k.,
ul. Okopowa 47, 01-059 Warszawa, tel. +48 22 290 66 11, biuro@brogb2b.pl